Confidenţialitate

Guvernul face modificări la ordonanța privind amânarea ratelor la bănci | AUDIO

Guvernul a decis ca, în termen de 45 de zile de la publicarea ordonanței pentru amânarea ratelor bancare, clienții să poată depune cererile. Persoanele care au împrumuturi bancare se vor bucura de dobândă zero în perioada în care ratelor lor sunt suspendate.

Alte detalii urmează vor fi cunoscute după ce OUG va fi publicată în Monitorul Oficial și vor fi întocmite normele de aplicare.

Ordonanța, prin care ratelor românilor sunt amânate cu cel mult 9 luni, ținând cont de situația generată de starea de urgență, a fost adoptată săptămâna trecută, dar a fost întoarsă de la publicarea în Monitorul Oficial.

Ministrul Finanțelor a explicat că erau necesare anumite clarificări.

Florin Cîțu a mai anunțat că renunță la capitalizarea dobânzii, astfel că cei care cer amânare nu plătesc dobândă în lunile în care creditul este suspendat, dacă vorbim de credite ipotecare. S-au adus clarificări și în privința celor care au restanțe la bănci și vor să ceară amânarea plății ratelor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Normele de aplicare a acestei ordonanțe vor lămuri categoriile de clienți cărora le va fi aprobată amânarea ratelor și cum putem face dovada la bancă în cazul în care am fost afectați financiar de criza provocată de coronavirus.