Claudiu Crăciun, unul dintre participanții activi la proteste: Strada nu negociază cu clasa politică. N-ai cum să ceri unui grup de 50.000 de oameni să-și desemneze reprezentanți

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că, pentru prima dată, va chema vineri la consultările pentru formarea guvernului societatea civilă şi reprezentanţi ai manifestaţilor, precizând că a auzit vocea străzii şi că va ţine cont de solicitările protestatarilor.

O parte din societatea civilă reacționează după ce președintele Klaus Iohannis cheamă pe reprezentanții protestelor din Piața Universității la consultări, la Palatul Cotroceni.

Claudiu Crăciun, unul dintre participanții activi la protestele din Piața Universității, din București, nu crede că se va prezenta cineva la întâlnirea cu președintele.

”Dacă și-a asumat acest risc de a cere consultări cu societatea civilă, Klaus Iohannis va trebui să inventeze niște reprezentanți.  Nu ai cum să desemnezi lideri din partea a 50.000 de oameni.

Este o dovadă că nu s-a înțeles nimic din aceste mișcări.

Mulți dintre cei cu care am discutat nici nu se vor duce și nici nu acceptă tipul acesta de interacțiune”, a spus la Europa FM Claudiu Crăciun.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Palatul Cotroceni, că a urmărit cu mare atenţie protestele şi că are un mesaj important pentru cei care au fost în stradă. „V-am văzut, v-am auzit. Voi ţine cont de solicitările voastre”, a spus preşedintele.

În acest context, şeful statului a anunţat că a decis ca, în premieră, să consulte un nou actor, în continuara discuţiilor pe care le va avea cu partidele parlamentare.

„Am decis ca în continuarea consultărilor cu partidele politice să avem un acord cu societatea civilă, să consult în premieră un nou actor. Voi convoca pentru vineri după-amiaza un grup care reprezintă atât societatea civilă, cât şi ceea ce se numeşte strada. Este important pentru mine şi doresc să le cunosc părerile şi opţiunile”, a precizat preşedintele.

Iohannis a spus că i se pare important să ştie şi opţiunile societăţii civile, pe lângă cele ale partidelor politice.

FOTO: https://ro-ro.facebook.com/ClCraciun/

CITEȘTE ȘI      Iohannis invită societatea civilă la consultări

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS