Confidenţialitate

Ministerul Educației: Cinci clase noi de fotbal feminin vor fi înființate în anul școlar 2024-2025 în licee din 5 județe

Cinci clase noi de fotbal pentru fete vor fi înființate în anul școlar 2024-2025 la Liceele cu Program Sportiv din Bistrița, Buzău, Pitești, Târgu Mureș și Timișoara, în vederea popularizării fotbalului în rândul fetelor și a creșterii nivelului lor de implicare/participare în acest sport, transmit Ministerul Educației și Federația Română de Fotbal (FRF).

„Clasele de fotbal pentru fete de la Liceele cu Program Sportiv din cele 5 județe vor fi înființate începând cu anul școlar 2024-2025, de la clasele IX-a. Federația Română de Fotbal contribuie în acest proiect prin implicarea unor specialiști cu expertiză inclusiv de nivel internațional, precum și cu mijloace materiale. Alegerea liceelor mai sus amintite a avut în vedere distribuția claselor la nivel național”, a precizat Federația Română de Fotbal.

Totodată, Ministerul Educației a subliniat că, „printr-un astfel de parteneriat, combatem abandonul școlar, menținem tinerele sportive în sistemul educațional prin oferirea unor oportunități de viitor în sport, atât ca jucătoare, dar și în domenii conexe fotbalului (ex. arbitraj) și sprijinim cariera sportivelor prin înființarea acestor centre în proximitatea cluburilor de fotbal feminin deja existente, unde sportivele își vor putea continua cariera după încheierea junioratului.”

Proiectul „Centrelor de Pregătire” contribuie la sporirea profesionalismului în fotbalul feminin, un fenomen național care în ultimii 10 ani a însemnat pentru România o creștere a participării de la 330 la peste 100.000 de practicante și la recorduri de audiență la stadion și TV, precizează FRF.

Prin înființarea celor 5 clase, care vor deveni centre de pregătire, elevele înscrise vor avea posibilitatea să-și dezvolte competențele tehnice în jocul de fotbal, în paralel cu parcursul educațional.

„Unul dintre obiectivele strategice asumate de FRF în Strategia de Dezvoltare a Fotbalului Feminin (2021-2026) îl reprezintă creșterea participării în fotbalul feminin”, mai spune FRF.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Olimpiada de Securitate Cibernetică, inclusă din acest an în calendarul competițiilor naționale aprobate de Ministerul Educației. Perioada de desfășurare și tematica specifică