Confidenţialitate

Clădirea care a ars în urma incendiului de la Matei Balș va redeveni funcțională în luna ianuarie, anunță managerul institutului | AUDIO

La aproape un an de la incendiul de la Institutul Matei Balș, clădirea care a ars, parțial, va deveni din nou funcțională în luna ianuarie. În câteva săptămâni, medicii de aici vor putea trata din nou pacienți Covid.

Managerul Institutului, medicul Cătălin Apostolescu, a explicat ce îmbunătățiri s-au făcut de la dezastrul în urma căruia au murit 17 bolnavi:

„Am înlocuit în 3 din cele 4 nivele ale pavilionului toată instalația electrică. Deasemnea, am montat senzori de incendiu în fiecare cameră și mai avem de montat niște uși anti-incendiu pe care le-am primit și urmează să le montăm imediat după Revelion, în așa fel încât în cursul lunii ianuarie să putem da în folosință aceste paturi.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În pragul valului 5 al epidemiei de Covid, managerul Institutului Matei Balș spune că spitalul suferă din cauza lipsei de personal:

„Deși dorim să angajăm nu se prezintă nimeni la angajare. (…) Toate spitalele din țara asta, inclusiv Institutul Matei Balș, lucrează cu deficit de angajați.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Întrebat despre riscurile unor noi tragedii în spitale, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că, până la construirea unor unități noi, este important ca toată lumea să respecte regulile:

„Sunt situații în care greșeala umană este cea care declanșează tragedii, nu starea clădirii. Dacă aprini o candelă sau o lumânare într-un salon de spital, în mod evident lucrezi cu flacără deschisă și lucrul ăsta poate să producă un incident.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Anca Grădinaru

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Mesajul de amenințare cu bombă care a vizat mall-ul din Sectorul 3 al Capitalei a stat necitit 10 ore. Explicația Poliției