Confidenţialitate

Civil împușcat de un militar, la Ierusalim. Reacția premierului Benjamin Netanyahu: “Asta-i viața!” | AUDIO

Este scandal în Israel, după ce un militar a împușcat mortal un civil care striga ‘’Nu trage!’’ S-a întâmplat în timpul unui atac terorist petrecut, joi, în Ierusalim.

Premierul Benjamin Netanyahu a spus: ‘’Asta-i viața!’’, iar reacția sa a stârnit critici dure chiar în rândul guvernanților.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Momentul în care civilul israelian, un evreu pe nume Yuval Castleman, este executat de un militar israelian, a fost surprins de camerele de supraveghere.

Bărbatul ridică brațele și strigă „Nu trageți”, dar este împușcat.

Se ridică, însă a doua lovitură îl doboară la pământ. S-a întâmplat joi, când în Ierusalim, doi teroriști au deschis focul într-o stație de autobuz din Ierusalim și au provocat moartea a 3 oameni și rănirea altor 6.

Civilul executat în stradă de militarii israelieni este considerat acum un erou. El l-ar fi împușcat de fapt pe autorul atacului terorist petrecut la periferia Ierusalimului.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus inițial despre acest incident: ‘’Asta-i viața!’’, însă a fost dur criticat de ministrul Apărării.

Benny Gantz a spus că ceea ce s-a întâmplat nu e un caz de ‘’Asta-i viața’’, ci un avertisment din care trebuie trase învățăminte pentru ca pe viitor să fie salvate vieți.

Ulterior, premierul israelian a spus despre bărbatul împușcat mortal că este un erou al Israelului care a salvat vieți și că din păcate s-a produs o tragedie.

Sursă foto: Shutterstock

Citește și: Un român cu dublă cetățenie, română și israeliană, ținut ostatic de gruparea teroristă Hamas, a murit în Fâșia Gaza