Confidenţialitate

Cîțu: Vreau să facem din PNL cel mai mare partid politic din România. Despre asta sunt aceste alegeri

Aflat sâmbătă la Iaşi, unde își promovează candidatura pentru șefia PNL, Florin Cîţu a declaratcă formațiunea are nevoie de o schimbare.

“Nu fac compromisuri! Niciodată nu voi face compromisuri mai ales atunci când e vorba de PSD. Niciodată nu veţi auzi de mine vreun zvon vreodată că aş vrea să îmi dau jos propriul guvern. În acelaşi timp, cred că e momentul să avem curajul să admitem şi să ne întrebăm de ce nu este astăzi Partidul Naţional Liberal cel mai mare partid din România. Eu vreau să facem din PNL cel mai mare partid politic din România. Despre asta sunt aceste alegeri!”, a afirmat premierul, al cărui contracandidat este Ludovic Orban.

În opinia lui Florin Cîțu, Partidul Naţional Liberal nu este principalul partid politic din România întrucât nu a avut curajul să îndeplinească promisiunile.

“Nu am avut curajul să facem reforme în administraţia publică pentru că ne era frică de un cost electoral. Nu am avut curajul să facem reforme în sistemul de pensii pentru că nu era momentul, era un cost electoral. Nu am avut curajul să facem reforma salariilor pentru bugetari tot pentru că nu era momentul şi aveam un cost electoral. Dar, la alegeri, socialiştii care promit foarte mult, şi sunt campioni la aşa ceva, şi-au păstrat votul electoratului. Noi ne-am pierdut exact electoratul de dreapta, acei oameni pentru care noi existăm ca Partid Naţional Liberal, oamenii care sunt antreprenori în sectorul privat, oameni care muncesc de dimineaţa până seara să plătească taxe. Pentru asta candidez, pentru asta trebuie să mă voteze. Aducem înapoi oamenii aceştia în rândul PNL şi veţi vedea că vom deveni cel mai mare partid din România”, a adăugat Florin Cîţu.