Confidenţialitate

Cîțu susține vaccinarea sau testarea personalului din învățământ, sănătate sau ordine publică: Este varianta pe care eu o voi propune

Premierul Forin Cîțu a anunțat că susține vaccinarea sau testarea personalului din învățământ, sănătate sau ordine publică, care intră în contact cu publicul, în condițiile în care valul patru al pandemiei este inevitabil.

Premierul spune că “ar fi hilar să închidem mall-urile, acum când avem vaccinuri, în condițiile în care anul trecut, când nu aveam, acestea au rămas deschise” și a subliniat că nu este adeptul soluției diferențierii vaccinați – nevaccinați pentru accesul în spațiile comerciale.

Cred că nu doar personalul medical, dar şi personalul din învăţământ şi personalul din MAI, MApN, angajaţii care lucrează pentru Guvern ar trebui ca toţi să fie vaccinaţi sau să fie testaţi. Este varianta pe care eu o voi propune”, a spus premierul, adăugând că discuția va avea loc și în coaliție.

Prezența elevilor la cursuri

Obiectivul meu pentru acest an şcolar este acela de a avea prezenţă fizică tot anul. Încă nu avem o variantă clară ce se întâmplă după 6 la mie, deocamdată am pus acel prag. Eu voi face tot ceea ce este posibil ca anul aceasta şcoala să rămână cu prezenţă fizică”, a spus Cîțu.

Acesta a admis că în unele localități sau clase cursurile ar putea fi oprite, temporar.

„Am văzut impactul psihologic pentru elevi anul trecut, este important să rămână şcoala cu prezenţă fizică”, a declarat Florin Cîţu.