Confidenţialitate

Vaccinare obligatorie pentru profesorii și personalul auxiliar din New York

Profesorii şi personalul auxiliar al şcolilor publice din New York vor fi obligaţi să se vaccineze împotriva COVID-19, a anunţat primarul metropolei americane,  Bill de Blasio.

Ordinul de vaccinare va fi emis de Departamentul pentru sănătate al oraşului şi va fi obligatoriu pentru toţi angajaţii Departamentului pentru educaţie. Aceştia vor trebui să fie vaccinaţi cu cel puţin prima doză până la data de 27 septembrie, pentru ca școlile să fie un mediu sigur pe tot parcursul anului.

După autorizarea completă de către Administraţia americană pentru Alimente şi Medicamente, vaccinul anti-COVID-19 Pfizer va deveni obligatoriu și în armata Statelor Unite.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat ca ministerul va emite o directivă in acest sens. Vaccinul PfizerBioNTech a fost administrat pînă acum în baza unei autorizaţii de urgenţă emise in decembrie a anului trecut. De atunci, a fost injectat unui număr de peste 204 milioane de americani.

Oficialii americani din domeniul sănătăţii publice speră că autirizarea completă îi va convinge pe americanii nevaccinaţi că serul este sigur şi eficient.