Confidenţialitate

Iohannis: Școlile se vor deschide pe 13 septembrie, cu prezență fizică, dar și cu respectarea măsurilor de protejare | AUDIO

Școlile se vor deschide pe 13 septembrie, cu prezență fizică, dar și cu respectarea măsurilor de protejare, cu mască și distanțare, a declarat joi, 26 august, președintele Klaus Iohannis, la finalul întâlnirii cu ministrul Sănătății și ministrul Educației, pe tema deschiderii anului școlar.

„Ne aflăm în valul patru și am vrut să văd cât de pregătit e sistemul sanitar și cum începem școala”, a spus președintele, care a cerut creșterea capacității de testare, precum și ca spitalele să poată trata și pacienții non COVID așa cum trebuie.

Școala online nu poate suplini desfășurarea clasică a cursurilor, fiind doar o soluție temporară atunci când situația epidemiologică e gravă. „Prioritatea zero este să asigurăm un învățământ de calitate”, a spus Iohannis.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Școala va trece în online doar în cazul în care incidența va trece de 6 cazuri la mie, vaccinarea fiind singura soluție eficientă pentru a asigura revenirea în sălile de clasă, a spus președintele, care a făcut un apel către părinți și peronalul din învățământ să se vaccineze.