Confidenţialitate

Cîțu: „România a trimis Ucrainei ajutoare de 3 milioane de euro și dăm oligarhilor sute de milioane. Trebuie să oprim asta” | AUDIO

Autoritățile vor analiza activitatea și fluxul banilor în toate cele peste 600 de companii cu acționariat rusesc din România. În primul rând, acțiunea este necesară pentru a implementa restricțiile la import și export decise de Uniunea Europeană, anunță președintele Senatului, Florin Cîțu.

„Acești bani se duc către oameni care sunt în spate, finanțatori, oligarhi cu miliarde de euro și noi le dăm bani de la buget, oameni care susțin acest război. Deci, această analiză trebuie făcută și o decizie trebuie luată urgent. Să vă dau un exemplu, România a trimis ajutoare către Ucraina de 3 milioane de euro, haideți să ne uităm ce ajutoare de stat dăm acestor oligarhi în acest moment, de sute de milioane de euro. Nu este normala cest lucru, trebuie să oprim asta.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În același timp, România trebuie să se retragă din conducerea a două bănci care sunt conduse de entități din Rusia, a adăugat președintele Senatului.

Întrebat dacă statul ar putea naționaliza companiile rusești din România, al doilea om în stat a răspuns:

„La unele dintre ele statul este acționar, vom vedea care este decizia, deocamdată să vedem circuitul banilor. Deocamdată, acești bani se duc doar către plata salariilor, de exemplu, și nu se duc în dividende și acțiuni, se poate discuta, vom vedea.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, președintele Senatului asigură că, în caz de nevoie, Parlamentul va adopta orice lege va fi necesar în condiții de urgență.

Deocamdată, aleșii analizează cum se pot închide site-urile de propaganda ale Rusiei:

„Am chemat și liderii de grup să vedem exact unde trebuie să lucrăm înapoi, în comisiile juridice, dar este clar că trebuie să ne pregătim mai bine pentru viitor, nu cred că am fost pregătiți, deși această propagandă există de ani de zile, dar cu toții am cam ignorat-o.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Anca Grădinaru

Citește și: Lista cu site-urile de propagandă ale Rusiei, închise în România de autorități | AUDIO