Confidenţialitate

Cîțu, despre taxa de solidaritate: „A fost introdusă de Dragnea în programul de guvernare și este reîncălzită ciorba de Ciolacu. PSD își schimbă părul, dar năravul ba” | VIDEO

Florin Cîțu a susținut declarații de presă marți, 7 iunie 2022. Cîțu a spus că nu participă la discuțiile Coaliției, iar în PNL nu a existat o informare despre ce se discută în Coaliție, deci nu se știe în PNL dacă s-a dezbătut tema taxei de solidaritate în Coaliție – taxa de 1 % din cifra de afaceri a companiilor care au profit de peste 100 de milioane de euro.

Taxa de solidaritate a fost propusă din primul moment în care s-a format Coaliția în decembrie și eu nu am fost de acord cu ea de atunci. Argumentele mele sunt foarte simple: nu poți să penalizezi companii care au avut succes doar pentru că au avut succes. Nu face sens această taxă. Dacă ne uităm la companiile romînești, veți vedea că sunt și companii românești de stat care au cifră de afaceri peste 100 de milioane de euro și sunt în faliment unele dintre ele sau în situație financiară dificilă. Ar fi o nebunie să le taxăm. Atunci când va fi adusă discuția în PNL, în BEX, voi pune pe masă toate argumentele prin care se arată că nu se susține o astfel de taxă în România nici acum, nici în viitor”, a explicat Florin Cîțu.

„Introducerea de noi taxe nu există în programul de guvernare. Însemna o depășire a mandatului și a atribuțiilor pe care le are această coaliție de la PNL”, a spus Cîțu.

Florin Cîțu: Taxa de solidaritate a fost introdusă de Dragnea și Ciolacu reîncălzește ciorba

„Taxa de solidaritate a fost introdusă de Liviu Dragnea în programul de guvernare și este reîncălzită ciorba de Marcel Ciolacu. Deci PSD-ul își schimbă părul, dar năravul ba. Este aceeași politică de introducere de taxe, deci nu este nimic nou acolo. PSD merge pe aceeași direcție. Rolul PNL este de a veni cu politici liberale care să-i ajute pe toți românii”, a mai spus Florin Cîțu.

Cum se iau deciziile în PNL dacă nu au loc ședințele BEX?

„Deciziile s-au luat în Consiliul Național, care este mult mai puternic decât un BEX. Acolo se iau niște decizii, s-a votat conducerea PNL. Iar când o să fie de luat decizii, sunt sigur că vor fi…”, a mai spus Cîțu.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: PSD revine cu ideea taxei de solidaritate, inspirată din legislația Germaniei. Ciolacu îl așteaptă pe Ciucă să-i comunice propunerea | AUDIO