Confidenţialitate

Citește românește: Tatiana Niculescu, o vară petrecută în liniște

Dăm startul seriei „Citește românește” cu un om de radio.

Vreme de 15 ani, Tatiana Niculescu a lucrat în cadrul BBC World Service, atât la biroul din București, cât și la cel din Londra.

A intrat în atenția publicului ca scriitor în 2006, după publicarea romanului Spovedanie la Tanacu(Humanitas, 2006), care a devenit piesă de teatru în dramatizarea autoarei și în regia lui Andrei Șerban.

Același roman a stat la baza filmului După dealuri, în regia lui Cristian Mungiu, care a obținut premiul pentru cel mai bun scenariu la Festivalul de Film de la Cannes în 2012.

Tatiana Niculescu ne ajută prin biografiile sale istorice să înțelegem mai bine vremurile pe care le trăim. Este autorea biografiilor Regina Maria. Ultima dorință (Humanitas, 2015, 2016, 2018), Mihai I, ultimul rege al românilor (Humanitas, 2016), Mistica rugăciunii și a revolverului. Viața lui Corneliu Zelea Codreanu (bestseller Humanitas, 2017), Ei mă consideră făcător de minuni. Viața lui Arsenie Boca (Humanitas, 2018), Regele și Duduia. Carol II și Elena Lupescu dincolo de bârfe și clișee (Humanitas, 2019), Seducătorul domn Nae. Viața lui Nae Ionescu (Humanitas, 2020).

Am invitat-o pe Tatiana Niculescu să ne spună cum trece prin această perioadă a pandemiei, cum își găsește echilibrul, dar și cum va petrece vara. Vă invităm să o ascultați pe autoare și, în același timp, să-i citiți cărțile. Vă vor ajuta să puneți în perspectivă lumea în care trăim:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vă invităm și la concursul organizat aici.