Confidenţialitate

Citeşte Româneşte! Câștigă 12 cărți ale unor autori români

Europa FM și Ministerul Culturii vă invită vara aceasta să descoperiți volume ale autorilor români.

Postul nostru de radio s-a alăturat campaniei de promovare “Citeşte Româneşte“, un proiect dedicat promovării cărţilor autorilor autohtoni. Proiectul este realizat cu sprijinul Asociaţiei Editorilor din România și a Uniunii Scriitorilor din România și îşi doreşte să crească consumul de carte autohtonă.

În România, aproape 20 de milioane de cărți se vând anual, totalizând aproximativ 100 de milioane de euro. Toți vecinii noștri cumpără mai multe cărți decât românii: în Ungaria, piața de carte este 130 de milioane de euro, la o populație în jumătate cât România, iar în Bulgaria, piața de carte este de circa 60 de milioane de euro, la o populație de trei ori mai mică decât a României.

Haideți să schimbăm aceste cifre! Europa FM va prezenta săptămânal scurte portrete ale autorilor români. Îi vom cunoaște, vom afla mai multe despre cărțile lor, despre trăirile din această perioadă dificilă.

Vă invităm și la un concurs în cadrul căruia veți putea câștiga câte un pachet cu 12 cărți ale autorilor români, oferit de Asociația Editorilor din România. Cărți scrise de autori români pentru un an întreg!

La finalul fiecărui articol de pe europafm.ro în care vom descrie câte un autor român, veți găsi un fragment audio cu scriitorul respectiv.

Dacă îl veți asculta cu atenție și veți raspunde apoi corect la o întrebare legată de interviu, vă înscrieți în cursa pentru pachetul de cărți. Prin tragere la sorți, vom alege un câștigător care va primi pachetul cu cele 12 cărți de devorat într-un an. Sau chiar mai rapid!