Confidenţialitate

Circulaţie închisă pe durata iernii între judeţele Bistriţa-Năsăud şi Suceava

Traficul rutier pe Drumul Naţional 17 D, între judeţele Bistriţa-Năsăud şi Suceava, a fost închis din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, pe toată durata sesonului rece.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunţă că, de astăzi, se interzice circulaţia rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe DN  17D între localitatea bistriţeană Valea Mare şi Cârlibaba, din judeţul Suceava.

Instituirea acestei restricţii este necesară deoarece acest sector de drum se află în zonă montană unde nu există localităţi, fiind frecvente fenomene meteorologice extreme (căderi abundente de zăpadă şi viscol)

În această situaţie nu pot fi desfăşurate activităţile de deszăpezire, iar circulaţia nu se poate desfăşura în condiţii de siguranţă.

Din aceleaşi motive, traficul a fost oprit încă de vineri pe Drumul Naţional 67 C – Transalpina, între Obârşia Lotrului (judeţ Vâlcea) şi Curpat (judeţ Alba), dar şi pe Drumul Naţional 1 R, între limita judeţului Cluj şi localitatea Mătişeşti (judeţ Alba).

În plus, este închisă circulaţia pe Transfăgărăşan, între judeţele Sibiu şi Argeş.