Confidenţialitate

Circulația trenurilor de călători între Budapesta-București și Viena-București, dată peste cap de un accident feroviar petrecut în Ungaria. „Avem copii aici care nu au avut o gură de apă… Nimic” | AUDIO

Un accident feroviar petrecut în Ungaria a dat peste cap circulația trenurilor de călători între Budapesta-București și Viena-București. Pasagerii din cele două trenuri au fost aduși în România cu un tren suplimentar, după ce linia de cale ferată din Ungaria a fost blocată de deraierea unui marfar. Peste 150 de călători au ajuns în gara Arad, înfometați și nervoși – cu o întârziere de 10 ore.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„În Viena, la ora plecării am stat două ore până s-a plecat. Și de atunci s-a dat totul peste cap. Mai mult am stat prin Ungaria deviați; nu știam ce urmează, nu știam cât stăm în tren, să ne luăm o apă. Nu știam nimic… nimic, nimic, nimic, nimic. Avem copii aici care nu au avut o gură de apă… Nimic… Nu știam ce se întâmplă”, spune un pasager.

Sursa foto: Europa FM / Ciprian Boițiu

„10 ore întârziere și ajungem acasă la ora 00:00 în loc să ajungem și noi la 15:00. Fără apă, fără mâncare”, spune alt pasager.

„E greu… De atâta timp tot mergem, veni, stăm, mergem două gări, iar stăm, iar stăm, iar ne oprim. Oboseală, sigur că da, mai ales la vârsta noastră”, spune un alt pasager.

Sursa foto: Europa FM / Ciprian Boițiu

Pasagerii au primit apă și cornuri în gara Arad și vor putea ajunge la destinație cu alte garnituri puse la dispoziție de CFR.

Potrivit agenției de presă MTI, trenul marfar care a deraiat în Ungaria avea 17 vagoane, dintre care nouă au ieşit de pe şine – dintre acestea, 4 transportau mărfuri periculoase.

Sursa foto: Europa FM / Ciprian Boițiu

Sursa foto: Europa FM / Ciprian Boițiu

Sursa foto: Europa FM / Ciprian Boițiu

Citește și: MAE: Atenționare de călătorie pentru Spania. Cod roșu de caniculă în mai multe regiuni și temperaturi maxime de peste 40 de grade Celsius | AUDIO