Confidenţialitate

Circulaţia trenurilor, adaptată condiţiilor meteo nefavorabile în jumătatea de sud a ţării

CFR SA anunţă că traficul feroviar este adaptat condiţiilor meteo nefavorabile în jumătatea de sud a ţării, dar şi la intrare în Capitală.

Nu sunt linii închise sau trenuri blocate pe trasee.

“Circulaţia trenurilor este adaptată la condiţiile meteo nefavorabile în jumătatea de sud a ţării, dar şi la intrare în Capitală. Pe restul magistralelor se circulă în condiţii normale de iarnă, fără implicaţii majore. Se circulă în continuare în condiţii speciale pe relaţia Bucureşti – Lehliu, interval de staţii unde trenurile circulă tractate cu locomotive Diesel, iar pe sectoarele Buftea – Periş şi Videle – Roşiori, unde apar frecvent fluctuaţii de tensiune, trenurile circulă cu viteza redusă şi încercări repetate de conectare a pantografului la linia de contact, pentru asigurarea curentului electric necesar continuării parcursului. Personalul feroviar a acţionat permanent încă din cursul nopţii pentru verificarea componentelor de alimentare cu energie electrică şi remedierea deranjamentelor, astfel încât să menţinem continuitate în circulaţia trenurilor”, precizează un comunicat al CFR.

Pe distanţa Bucureşti – Lehliu se intervine cu drezină pantograf pe un fir de circulaţie, pentru ca, în scurt timp, trenurile să circule în condiţii normale, cu locomotive electrice.

CFR precizează că, pe tot parcursul zilei de duminică, echipele feroviare vor face verificări permanente pe toate secţiile de cale ferată de pe raza judeţelor din jumătatea de sud a ţării, iar pe segmentele unde situaţia o impune se va interveni operativ cu personal şi utilaje, pentru menţinerea operaţională a traficului pe toate magistralele.