Circulația la metrou între Berceni și Pipera a fost reluată

Circulația pe magistrala M2 Berceni- Pipera din București a fost reluată parțial, la aproximativ o oră după ce izolația unei șine a luat foc între Piața Victoriei și stația Aviatorilor. Se circulă alternativ pe un singur sens.

Sute de persoane au fost evacuate în urma incidentului.

 

Angajații Metrorex lucrează acum pentru înlocuirea izolației.

 

Incidentul a fost semnalat de mecanicul unei garnituri de metrou care mergea pe ruta Piața Victoriei – Aviatorilor. După ce a observat fum în tunel, mecanicul a decis să se întoarcă la Piața Victoriei.

Șase autospeciale de stingere și patru ambulanțe SMURD au fost trimise la fața locului. Nicio persoană nu a fost însă rănită.

 

“Au ars 2 m liniari de izolator de la şina de metrou. Incendiul s-a produs la 150 de metri de staţia Piaţa Victoriei în sensul spre Aviatorilor”, au spus oficialii ISU București.

Comunicatul METROREX

”Astăzi, 14 iunie 2016, la ora 09:50, în tunelul de metrou dintre staţiile Piaţa Victoriei 1 şi Aviatorilor, s-a produs o defecţiune la un izolator de la şina a treia. Izolatorul a ars, producând o degajare importantă de fum la 150 m de staţia Piaţa Victoriei 1. În acest moment, se lucrează la schimbarea izolatorului defect.

Au fost imediat luate măsuri de scoatere de sub tensiune în zonă. Ventilaţia a fost acţionată imediat în sistem de evacuare a fumului din staţie. S-au luat măsuri de închidere imediată a staţiilor Piaţa Victoriei 1 şi Piaţa Victoriei 2. Până la rezolvarea problemei menţionate, trenurile circulă în sistem pendulă între staţiile Aviatorilor şi Pipera; între staţiile Berceni şi Piaţa Romană, trenurile circulă pe ambele fire. Momentan, pe Magistrala 1 de metrou trenurile nu opresc în staţia de metrou Piaţa Victoriei 2. În scurt timp, se va deschide staţia de metrou Piaţa Victoriei 2.

Echipele de Pompieri Salvatori de la Metrorex, împreună cu echipe de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, au intervenit imediat. Nu au existat călători afectaţi de fum.”

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS