Confidenţialitate

Ciprian Ciucu, despre parcările în cartierele rezidențiale noi: Căutăm soluția prin care să obligăm dezvoltatorul să vândă apartamentul odată cu locul de parcare | VIDEO

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a fost invitatul lui Cătălin Striblea în emisiunea „România în Direct” la Europa FM. Ciprian Ciucu vrea ca în cazul cartierelor rezidențiale noi, locul de parcare să se vândă împreună cu apartamentul – „ca o dependință”.

„Consiliul General a venit acum câțiva ani cu o politică care încurajează transportul cu auto individual și la fiecare bloc nou construit și la fiecare apartament mai mic de 100 de metri pătrați trebuie să ai minim un loc de parcare, la un apartament mai mare de 100 de metri pătrați trebuie să ai două locuri de parcare plus 20% pentru vizitatori.

Asta însemna că dezvoltatorii au fost obligați să betoneze hectare întregi de teren. Mașini pe care oamenii și le-au achiziționat și cu care oamenii să meargă în centru; dar în Londra, de exemplu, este invers sau în alte orașe: din contră, îți limitează locurile de parcare pe care ai voie să le faci, mai ales în centru, tocmai ca să descurajeze transportul cu auto individual și să-l încurajeze pe cel cu transportul în comun pentru că nu este spațiu, despre asta este vorba”, a spus Ciprian Ciucu la Europa FM.

„Mai mult, această politică, la noi, este imbecilă. Este greșită și eu încerc s-o schimb în Sectorul 6, în sensul că atunci când vinzi apartamentul nu ești obligat să vinzi și locul de parcare odată cu el. Și oamenii își cumpără apartamente, nu-și cumpără cu 10-15.000 de euro locul de parcare că nu sunt obligați, lasă mașina în stradă și-mi înroșesc mie Facebook-ul și telefonul și aplicația de Sector 6 de sesizări că vor locuri de parcare ieftine, gratis, dar nu le cumpără pe cele de la dezvoltator care sunt scumpe și sunt la prețul real al pieței”, a adăugat primarul Sectorului 6.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6: Căutăm soluția prin care să obligăm dezvoltatorul să vândă apartamentul odată cu locul de parcare. Ca o dependință

„Din punctul meu de vedere, vrem să legăm locul de parcare dacă tot îl face – că rămâne gol, rămân hectare întregi betonate în mod stupid – vrem să legăm și căutăm soluția să obligăm dezvoltatorul să vândă apartamentul odată cu locul de parcare așa cum vinde și o boxă. Ca o dependință.

Știu toate zonele unde avem dezvoltări noi, toate străzile sunt asfaltate de oameni care s-au mutat în noile blocuri, în noile zone rezidențiale, iar parcările nu sunt 100% ocupate și într-un procent oarecare, dar pe străzile adiacente nu ai unde să arunci o monedă”, a spus Ciprian Ciucu la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Urmărește aici întreaga emisiune „România în Direct” moderată de Cătălin Striblea

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Anchete în imobiliare, după ce unii dezvoltatori au trecut în acte mai multe locuri de parcare decât cele construite în realitate