Ciolacu: Orban le dă românilor „sfaturi biblice” pentru coronavirus, iar liderii liberali încalcă toate regulile

Președintele PSD acuză că premierul îndrăznește să le dea românilor „sfaturi biblice” legate de respectarea regulilor pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, în timp ce unii lideri liberali încalcă toate aceste reguli.

‘Orban are tupeul să dea românilor sfaturi biblice: amenda e o formă de îndreptare, dar… doar pentru popor! Rareş şi Costel, dar şi alţi fruntaşi liberali, care au încălcat fără ruşine toate regulile, nu se supun canoanelor procesului-verbal de contravenţie. Pentru ei nu există lege, nu există bun-simţ, nu există reguli! Restul trebuie puşi la colţ, să sufere în continuare, să nu se poată trata în spitale, să plătească amenzi şi să fie ţinuţi doar în frică şi teroare. Dumnezeu nu bate cu parul, domnule Orban! Din guvernarea dumneavoastră, mai lipseşte invazia lăcustelor ca tabloul apocalipsei pe care aţi provocat-o cu bună ştiinţă să fie complet”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Luni, premierul Ludovic Orban a afirmat că evoluţia din ultimele zece zile a cazurilor de infectări cu noul coronavirus impune precauţie în ceea ce priveşte măsurile ulterioare de relaxare şi a anunţat că miercuri va convoca miniştrii şi instituţiile cu atribuţii de control pentru a se realiza o analiză a planului de măsuri, astfel încât să se asigure respectarea regulilor.

“Miercuri voi convoca toţi miniştrii şi toate instituţiile statului care au atribuţii de control (…) pentru a face o analiză a planului de măsuri pentru a asigura respectarea regulilor. Într-adevăr, s-a văzut clar că în foarte multe locuri nu sunt respectate regulile şi există un risc de transmitere a virusului crescut din cauza nerespectării acestor reguli. Şi pe plaje, dacă la început aşezarea a fost conformă, încetul cu încetul s-a intrat într-o devălmăşie şi aproape nu s-a mai respectat nicio regulă. Înţeleg că este aglomeraţie, dar şi pe terase trebuie respectate regulile de distanţare care sunt stabilite. Poate trebuie gândită o altfel de programare a mersului la masă şi în alte locuri. (…) Mobilizare maximă şi prezenţă în teren a tuturor instituţiilor cu atribuţii de control, cu obiectivul de respectare a regulilor şi de a-i determina pe cei care desfăşoară activităţile, fie pe cetăţeni să respecte regulile“, a precizat Ludovic Orban.

Premierul s-a declarat îngrijorat de imaginile apărute în spaţiul public în care oamenii nu mai respectă distanţarea la terase.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS