Ciolacu: Negociem, dar candidatul la Primăria Capitalei rămâne Firea

Liderul interimar al PSD a declarat, miercuri seara, că se poartă discuții pentru alegerile locale, dar candidatul formațiunii la Primăria Capitalei rămâne Gabriela Firea.

„Negociem o abordare posibil unitară sau punctuală la alegerile locale și, nu în ultimul rând, avem și proiecte legislative comune pe care le inițiem în Parlament. Este o astfel de negociere [pentru București – n.red] și de altfel și PNL negociază cu USR”, a spus Marcel Ciolacu, miercuri seara, la Digi 24.

Liderul PSD a spus că în orice negociere, Gabriela Firea rămâne candidatul social-democraților la Primăria Capitalei.

„Nu avem nicio problemă dacă Victor Ponta decide să candideze el. Să candideze! Eu vă spun primarul general al Capitalei va fi Gabriela Firea, cu sau fără susținerea lui Victor Ponta. (…) Gabriela Firea este candidatul PSD. (…) Gabriela Firea are capacitatea de a intra în această cursă indiferent cine mai candidează și are capacitatea de a câștiga aceste alegeri”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Președintele PSD consideră „pripită” decizia lui Robert Negoiță de a nu mai candida din partea PSD pentru postul de primar al Sectorului 3.

„M-am supărat. Eu am văzut totul nuanțat. Robert Negoiță rămâne în PSD. E o decizie personală. Îmi pare rău. Eu am avut și am în continuare o comunicare bună cu Robert, chiar eram prieteni. Sper să fim prieteni în continuare. Cred că a fost o decizie pripită. Dar mai este până la alegeri. Am stat de vorbă telefonic”, a explicat Marcel Ciolacu.

Deși poartă discuții cu Robert Negoiță, Ciolacu nu exclude ca primarul Sectorului 3 să își păstreze opțiune.

„Are un plan politic personal. Eu sunt adeptul politicii de echipă. Câteodată avem și viziuni diferite. Asta nu înseamnă că suntem dușmani. Vom intra într-o perioadă de campanie electorală unde suntem adversari în cazul în care își menține decizia de a nu candida din partea PSD”, a conchis președintele PSD.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS