Confidenţialitate

Ciolacu: Ministrul Vela încearcă să-și acopere incoerența, aruncând vina pe PSD

Liderul intermiar al PSD susține că ministrul de Interne „încearcă să-și acopere incoerența măsurilor adoptate prin ordonanțele militare aruncând, din nou, vina pe PSD”.

Marcel Ciolacu a făcut referire la afirmațiile lui Marcel Vela, care a declarat că – din informaţiile sale – primari social-democrați ar fi incitat credincioşii pentru a provoca conflicte de Înviere.

Încercând să apere acordul cu Patriarhul Daniel, prin care ar urma să fie acordată o derogare de la restricții în perioada sărbătorilor pascale, Ministrul a insinuat că reprezentanţii altor partide politice ar fi vrut să creeze evenimente „gen 10 august”.

„Este rușinos să vii să invoci zvonuri pentru a fundamenta o decizie luată la nivel oficial. Ministrul Vela decredibilizează total Ministerul pe care îl reprezintă, aruncând bârfe în spațiul public. Din păcate, această situație nu este singulară pentru reprezentanții PNL, care au procedat identic atunci când au interzis exporturile de produse agricole. Întâi au luat decizia, apoi au revenit asupra ei, scuzându-se lamentabil că nu au avut date. La fel au acționat și în cazul bugetarilor, când au jucat alba-neagra cu trimiterea acestora în șomaj tehnic. Îi atragem atenția domnului ministru Vela că răspândirea de informații false constituie infracțiune. De aceea, îl somăm public să aducă dovezi pentru cele afirmate, altfel credibilitatea sa, care oricum lasă de dorit, va fi egală cu zero”, a spus Marcel Ciolacu.

Marți seara, protocolul a fost apărat – la Europa FM – de premierul Ludovic Orban.

“Eu am militat pentru continuarea izolării, pentru menţinerea distanţării. Recomand linişte sufletească şi nişte sărbători mai altfel pentru a avea anul viitor nişte sărbători deosebite”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.