Confidenţialitate

Premierul, de acord cu măsurile de Paște: Riscul e minim. Voluntarii au mască și mănuși | AUDIO

Premierul este convins că modalitatea stabilită prin acordul dintre MAI și Biserica Ortodoxă pentru zilele de Paște nu îi pune în pericol pe credincioși.

Într-o declarație pentru Europa FM, Ludovic Orban dă asigurări că “mecanismul a fost gândit în așa fel încât să elimine riscul de răspândire a noului coronavirus”.

“Lumina se distribuie din casă în casă, de către preoți și de voluntarii din parohia respectivă, cu sprijinul forțelor de ordine”, spune șeful executivului.

Reporter: Voluntarii sunt verificați de cineva dacă sunt sănătoși?

Ludovic Orban: Sunt obligați să poarte măști, mănuși … ei nu transmit. Dau punga de Paști sau lumină. E interacțiune directă, dacă ei sunt înzestrați cu mască și cu mănuși de protecție? 

Reporter: De ce a fost nevoie de o înțelegere cu Biserica Ortodoxă Română? La Paștele Catolic, nu s-a luat nicio măsură de acest gen.

Ludovic Orban: Probabil, nu a fost nici o solicitare în sensul ăsta. Totuși, Biserica Ortodoxă are 86% dintre credincioși, alte tradiții …

Reporter: Considerați că este o măsură în regulă?

Ludovic Orban: Mi se pare o înțelegere corectă, care să elimine riscul de răspândire și, în același timp, să le permită credincioșilor să primească Paștile, lumina… 

Reporter: Nu ne mai temem că, după Paște, va fi acea explozie de care vorbim?

Ludovic Orban: În condițiile în care se respectă măsurile stabilite, riscul e minim.

Reporter: Aveți încredere că vor fi respectate aceste măsuri?

Păi, dacă totul se desfășoară cu susținerea echipelor Ministerului de Interne … Pe de altă parte, sunt niște tradiții care țin de credință. Omul, dacă nu primește lumină acasă, de Paște, chiar nu are comuniune.

Reporter: O tradiție este și să merg la mama de Paște.

Ludovic Orban: Deplasările nu sunt permise…

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Prim-ministrul Ludovic Orban, în dialog cu Liliana Nicolae