Confidenţialitate

Ciolacu, despre tensiunile din coaliţia de guvernare: Avem o criză de imaturitate politică

Preşedintele PSD a reluat, luni seară, criticile la adresa puterii politice.

“Avem o criză de imaturitate politică (în cadrul coaliţiei de guvernare – n. red), e evident, de lipsă a oamenilor de stat şi văd şi în seara aceasta, toate discuţiile sunt în jurul acestei coaliţii. Noi vorbim aici de Guvernul României, nu de o coaliţie, indiferent cum este ea, coaliţia dezastrului, a morţii, dezastrului, perdanţilor. Asta înseamnă când artizanul acestei coaliţii, care este domnul Iohannis, a încălcat spiritul Constituţiei şi a adunat oameni care nu au nicio legătură unii cu alţii. Cred că singurele legături sunt şmecheriile şi ocuparea acestor posturi, pentru că ei se bat acum pe interese şi pe ce au de împărţit”, a spus Marcel Ciolacu la TVR1.

“Eu cred că domnul Iohannis, în acest moment, cu toţii vedem cum prin tăcere se implică în viaţa politică, după ce ne-a impus această coaliţie, cred că nu iese de ruşine. Cred că preşedintelui României în momentul acesta îi e ruşine şi să spună că a făcut o mare greşeală, dar când se uită la ei, sunt convins că îi e ruşine”, a adăugat social-democratul.

Fruntașul PSD consideră că liderii coaliţiei de guvernare “s-au înţeles” în această seară, dar continuă jocul “să îşi hrănească internul partidului”.

Prima rundă de tratative purtate în spatele ușilor închise de liderii coaliției de guvernământ s-a încheiat, luni seară, după 4 ore, fără un compromis.

Discuțiile se vor relua marți.