Confidenţialitate

Criza coaliției guvernamentale, în prelungiri

Prima rundă de tratative purtate în spatele ușilor închise de liderii coaliției de guvernământ s-a încheiat, luni seară, după 4 ore, fără un compromis.

Discuțiile se vor relua marți.

Co-președinte al USR PLUS, Dan Barna a susținut că, în cadrul ședinței, au fost prezentate ipotezele și scenariile de lucru, dar decizii nu au fost luate.

„Au fost câteva ore de discuții în care fiecare dintre parteneri și-a prezentat pozițiile și punctele de vedere, argumentele pentru care cei de la PNL îl susțin pe Florin Cîțu, argumentele pentru care noi nu îi mai acordăm încredere premierului. Vom continua mâine la ora 16.00 discuția. Am analizat pe parcursul acestor ore ce s-a întâmplat, am analizat ipotezele și scenariile de lucru în baza cărora vom putea, sper eu, să ajungem în termen cât mai scurt la o decizie de un fel sau celălat. Continuăm mâine la ora 16.00”, a declarat vicepremierul.

La rândul său, liderul UDMR a transmis că discuția a fost “extrem de costructivă”.

„După patru luni [de guvernare – n. red] nu putem să ne permite o tensiune mai mare, o criză politică”, a avertizat Kelemen Hunor.

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni seară, la Digi24, răspunzând unei întrebări, că nu are nimic să își reproșeze în scandalul ce a urmat destituirii lui Vlad Voiculescu din postul de Ministru al Sănătății. “Mi-am exercitat dreptul constituțional. Sunt dispus să îmbunătățim relațiile”, a spus șeful executivului.