Confidenţialitate

Ciolacu, despre legea privind creșterea salariilor demnitarilor: A fost o decizie tehnică. Nu vor crește salariile demnitarilor | AUDIO

Președintele PSD susține că salariile demnitarilor nu vor crește. El a susținut că modificarea făcută ieri de Camera Deputaților a fost doar o decizie tehnică pentru a putea aplica o lege care mărește salariile celorlalți bugetari.

„Altfel, legea ar fi fost neconstituțională, ar fi fost respinsă la CCR fiindcă se intervenea pe Anexa 9, nu mai putea fi pusă în aplicare Legea 153 cu acea pătrime pentru toată lumea. A fost o decizie pur tehnică, am vrut să știu și eu exact de ce s-a făcut acea erată – am înțeles-o și vă repet: azi din Coaliție vom ieși cu o decizie că nu se vor mări salariile pentru demnitari. În cazul în care va fi promulgată legea, se va da o Ordonanță de Prorogare a acestui termen”, a explicat Marcel Ciolacu miercuri, 8 iunie 2022.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ieri în Parlament a trecut un proiect de lege prin care toţi demnitarii, de la prefect la preşedintele României, primesc între 880 de lei şi 1.410 lei brut lunar, în plus la salariu, deşi salariile demnitarilor erau îngheţate prin legea salarizării.

USR a anunţat ieri că va ataca legea la Curtea Constituţională.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Coaliția discută modificările Codului Fiscal. Taxe noi pentru cei cu venituri și pensii mari și TVA de 19% la unele produse, printre opțiuni