Confidenţialitate

Coaliția discută modificările Codului Fiscal. Taxe noi pentru cei cu venituri și pensii mari și TVA de 19% la unele produse, printre opțiuni

Liderii partidelor din coaliția de guvernare discută miercuri noi modificări ale Codului Fiscal. Este vorba despre noi taxe care ar urma să intre în vigoare de la începutul anului viitor. Una dintre acestea este taxa de solidaritate care ar urma să se aplice atât celor cu venituri mari dar și celor cu pensii speciale mari.

După ce au vorbit despre măsuri sociale pentru persoanele cu venituri mici, cele mai afectate de inflație și de scumpirile la energie, guvernanții caută acum soluții pentru a aduce mai mulți bani la buget. Subiectul e pe agenda întâlnirii de azi a liderilor partidelor aflate la putere.

Impozitarea proprietăților în funcție de valoare și taxa de solidaritate sunt doar câteva dintre modificările care ar urma să fie aduse codului fiscal, spun sursele europa fm. Iată ce spunea marți președintele PSD, Marcel Ciolacu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Taxa de solidaritate ar urma să se aplice inclusiv bugetarilor cu venituri mari și celor care au pensii speciale mari.

Pe de altă parte, președintele Klaus Iohannis s-a pronunțat împotriva introducerii acestei taxe:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Coaliția de guvernare va mai discuta și despre creșterea accizei la tutun și tutun încălzit, posibil cu 60 de bani, susțin sursele Economedia.

Alte creșteri de taxe ar urma să afecteze și produsele care conțin zahăr. Taxa pe valoare adăugată ar urma să crească de la 9%, cât este în prezent, la 19%.

Foto: Shutterstock