Ciolacu: Dacă se face un guvern de uniune naţională, PSD va propune premierul

Preşedintele PSD susține că, în eventualitatea formării unui guvern de uniune naţională, formațiunea va susține în parlament o echipă executivă formată de Alexandru Rafila, propunerea sa de premier.

„Toate forţele politice să se unească pentru perioada următoare, să depăşim această criză sanitară şi criza economică evidentă”, a afirmat Marcel Ciolacu, luni seară, la România TV.

„Cel care a câştigat alegerile face propunerea de prim ministru. Preşedintele ne-a şi spus: domnule, este o propunere onorabilă. Nu văd altă variantă (…) Este exclusă altă propunere pentru prim ministru decât domnul Alexandru Rafila pe care PSD să o voteze în Parlament. Noi, PSD a câştigat alegerile, dacă se face un guvern de uniune naţională, în spiritul Constituţiei, partidul care a câştigat alegerile propune primul ministru şi noi am făcut această propunere şi această propunere rămâne până la final. Este exclus să votăm altă propunere pentru prim ministru decât domnul Alexandru Rafila”, a adăugat fruntașul social-democrat.

La finalul consultărilor politice avute , luni, cu reprezentanții partidelor parlamentare, președintele Klaus Iohannis a anunțat că „nu sunt încă întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou guvern”, dar și că va convoca Parlamentul pe 21 decembrie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS