Confidenţialitate

Cinema imersiv la Astra Film Sibiu, în premieră în România – GALERIE FOTO

Între 17 și 23 octombrie 2016, Astra Film Festival propune o incursiune itinerantă de excepție de la cinemaul documentar clasic până la cele mai noi tehnologii pe care le experimentează filmul, de la vizionări colective în sala de cinema, la experiențe inedite de proiecții crossmedia 360 de grade în dom sau vizionări de filme cu ochelari de realitate virtuală.

Cele mai reușite documentare de autor produse recent în lume sunt incluse în secțiunea competițională OutStanDox. Dead Slow Ahead (regia Mauro Herce) – premiat la festivaluri de profil din Lisabona, Locarno și Jihlava, Depth Two (regia Ognjen Glavonić) sau The New Man (regia Aldo Garay) – premiul Teddy pentru cel mai bun documentar la Berlinale, sunt doar câteva dintre filmele care pun zoom pe realități umane și redau drame dintr-un trecut nelămurit sau dintr-un prezent tulbure, dincolo de bariere, clișee și decoruri.

cinematograf-dom_1

AFF 2016 propune un program inedit de documentare imersive care include producții creative realizate în formate noi: realitate virtuală, video 360 de grade, full-dome și web documentare.

În premieră absolută în România, în Piața Mare din Sibiu va fi amplasat un cinematograf-dom, o ocazie unică de a viziona filme 360 de grade pe un ecran în formă de cupolă.

Opt documentare, dintre care trei selectate special pentru Astra Film Junior, vor oferi publicului o experiență captivantă, datorită câmpului vizual sporit și a sunetelor care vin din toate părțile.

Acest tip de proiecție creează spectatorilor impresia că totul se desfășoară în jurul lor și senzația de prezență nemijlocită în centrul evenimentelor din film. Documentarele full-dome vor transpune cinefilii față-n față cu spectacolul fascinant al aurorei boreale (Aurora: Lights of Wonder), cu arta de a zbura (Dream of Fly) sau cu scene de luptă din cel de-al Doilea Război Mondial (World 2 War).

La Astra Film Sibiu, spectatorii vor avea ocazia să experimenteze și să interacționeze cu ajutorul ochelarilor de realitate virtuală: Oculus Rift, pentru o vizionare interactivă și Samsung Gear VR, pentru filme 360 de grade.

ochelari-vr

Trei filme dezvăluie latura necunoscută a tărâmului pe care păşim atunci când accesăm mediul online, un tărâm care pare să fie plin de însuşiri, legi şi locuri neexplorate: Lo and Behold: Reveries of the Connected World (regia Werner Herzog), Facebookistan (regia Jakob Gottschau) şi Down the Deep, Dark Web (regia Duki Dror).

Mai multe detalii despre eveniment sunt de găsit pe astrafilm.ro.