Cine sunt senatorii care au votat împotriva urmăririi penale față de Gabriel Oprea, suspectat de ucidere din culpă

Agenția de știri Mediafax anunță că senatori de la PSD, ALDE, Partidul România Unită și foști senatori UNPR – au votat împotriva solicitării de urmărire penală în cazul lui Gabriel Oprea. Votul cu bile a fost monitorizat de jurnaliștii agenției.

DNA ceruse Senatului aviz pentru începerea urmăririi penale față de Gabriel Oprea pentru omor din culpă în cazul morții polițistului Bogdan Gigină. 

Pe listă apar Călin Popescu Tăriceanu, Ioan Chelaru sau Ilie Năstase.

Agenția MEDIAFAX a identificat 24 de senatori provenind de la PSD, ALDE, PRU și foști senatori UNPR care au votat luni împotriva cererii DNA.

Din rândul PSD s-au opus ridicării imunității lui Gabriel Oprea senatorii Ionel Agrigoroaie, Alexandru Cordoș, Octavian Bumbu, Cristian Dumitrescu, Daniel Savu, Petru Frătean, Gabriela Crețu, Georgică Severin, Ioan Chelaru, Marius Bota, Nicolae Moga, Petru Filip, Florea Voinea și Șerban Nicolae.

Cel din urmă și-a îndemnat de la tribună colegii să voteze „împotrivă”.

”Ce are a face uciderea din culpă cu combaterea corupţiei? Că va ajunge DNA să ancheteze și un viol dacă se întâmplă să fie urmat de un furt de un milion de euro din poșeta victimei”, a spus Șerban Nicolae.

Din grupul ALDE, s-au opus solicitării DNA Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Barbu, Mihai Niță, Eugen Durbacă.

Din fostul grup UNPR, 4 parlamentari au votat împotrivă, inclusiv Gabriel Oprea, cel direct vizat. S-au opus solicitării DNA și doi independenți, foști membri PSD.

De asemenea, potrivit fotografiilor din momentul votului, 33 din cei 53 de senatori liberali au votat pentru ridicarea imunității lui Gabriel Oprea.

În urma votului din Senat, procurorii sunt obligați să pună capăt anchetei privind decesul polițistului Bogdan Gigină. 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS