Cine festive și plimbări cu trăsura pentru turiștii care își petrec minivacanța de Paște la munte

Cel puțin 1000 de oameni sunt așteptați să urce la peste 2000 de metri altitudine la Bîlea Lac, iar cabanierii spun că încă se mai găsesc camere. Pentru 3 nopți de cazare, cu două mese pe zi și cină festivă de Paște, tariful este de 380 de lei de persoană.

Ceva mai mult vor plăti cei care aleg să se cazeze în Avrig, la Palatul Brukenthal. Aici o tariful pentru o cameră dublă variază între 1100 și 2100 de lei, cu pensiune completă. După ce vin de la Biserică, de la sluba de înviere, turiștii vor fi întâmpinați cu o masă festivă. La Palat, pot vizita Sala Cavalerului, unde sunt expuse peste 140 de straie populare, iar copiii sunt invitați la o plimbare cu trăsura trasă de ponei. Nu vor lipsi plimbările pe Valea Avrigului, unde turiștii pot vizita rezervația de cerbi sau ferma de mistreți.

În pensiunile din Mărginimea Sibiului, turiștii vor fi întâmpinați atât cu bucate tradiționale de Paște, cât și cu petreceri câmpenești de Ziua Muncii. 200 de lei pe noapte vor plăti în medie cei care aleg pensiunile din județul Sibiu. Tariful include cazarea pentru o persoană și cina festivă din noaptea de Înviere. Cei care doresc pot vizita casele memoriale ale lui Emil Cioran și Octavian Goga.

În Sinaia, gradul de ocupare a hotelurilor și a pensiunilor este de 90%. Hotelierii se așteaptă la 10-15.000 de turiști. Din păcate, anul acesta, nu se va putea schia. Tarifele la cazare pornesc de la 50 de lei pe noapte, în cazul apartamentelor închiriate de persoane fizice până la 500 de lei, la hoteluri de 4 și 5 stele.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS