Confidenţialitate

Cine este noua ambasadoare a SUA în România. Kathleen Ann Kavalec știe 5 limbi străine, printre care și română

Plenul Senatului american a confirmat-o în funcție pe noua ambasadoare a Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Ann Kavalec. Aceasta își va prelua oficial funcția după ce va depune jurământul.

Kathleen Ann Kavalec este membră de carieră a Înaltului Serviciu de Afaceri Externe cu rang de ministru-consilier.

Ea a ocupat până acum funcţia de şef al Misiunii OSCE în Bosnia şi Herţegovina.

A mai lucrat la ambasada Statelor Unite din București ca ofițer pentru afaceri cultural, a fost de asemenea consilier politic la ambasada americană din Kiev și ofițer politic la ambasada Statelor Unite din Moscova.

A supervizat programe de asistență externă ale Statele Unite în calitate de coordonator adjunct și a ocupat funcția de subsecretar adjunct la Biroul pentru afaceri europene şi eurasiatice al Departamentului de Stat

Vorbește 5 limbi străine: română, spaniolă, portugheză, franceză și rusă. Kathleen Ann Kavalec are diplomă în ştiinţe politice la Universitatea California din Berkeley şi un masterat în servicii externe la Universitatea Georgetown din Washington, D.C.

Foto: OSCE.org

Citește și: Sistemele Patriot, pe care SUA ar urma să le trimită Ucrainei, vor fi „ţinte legitime” ale armatei ruse, avertizează Kremlinul