Confidenţialitate

Cine este Mans Zelmerlow, câştigătorul Eurovision 2015 – VIDEO

Suedia şi-a adjudecat detaşat trofeul ultimei ediţii a Eurovision, devansând Rusia.

Până la un punct, cursa între cele două ţări a fost strânsă. Podiumul a fost completat de Italia.

Născut la Lund, pe 13 iunie 1986, suedezul Mans Zelmerlow – al cărui nume complet este Mans Petter Albert Sahlen Zelmerlow –  este fiul unei profesoare şi al unui chirurg. Tânărul a studiat muzica în liceu.

Talentatul artist a intrat în atenţia publică în 2005, când – la 18 ani – a luat parte la ediţia suedeză a concursului de talente Idol, la care s-a clasat al 5-lea.

În 2006, Mans Zelmerlow a participat la primul sezon al concursului Let’s Dance, pe care l-a câştigat. Graţie acestui succes, a semnat un contract cu Warner Music Sweden, care i-a scos cel dintâi album. Bine primit de public, materialul discografic cucerit clasamentul vânzărilor din statul nordic.

La selecţia naţională Eurovision, intitulată Melodiefestivalen, Mans Zelmerlow şi-a mai încercat norocul în 2006 şi 2008. Abia anul acesta a ieşit învingător cu melodia Heroes.

În primăvara anului 2009, suedezul a lansat cel de-al doilea album, MZW.

Pe al 3-lea material discografic, Barcelona Sessions, s-au regăsit mai multe hit-uri care i-au asigurat notorietatea în Europa de nord.

În 2014, Mans Zelmerlow a stârnit polemici când a spus că, în opinia sa, homosexualitatea este o “deviaţie”. Ulterior, şi-a cerut scuze, adăugând că s-a exprimat greşit. Declaraţia sa a fost reamintită în perioada actualei ediţii Eurovision, determinând cominutatea gay din Suedia să îi sară în apărare. Tânărul nu exclude ca, în viitor, să meargă la o întâlnire cu un alt bărbat.

Lansarea celui de-al 4-lea său album, Perfectly Damaged, este programată pentru data de 5 iunie. Cel mai probabil, după triumful de la Eurovision 2015, vânzările vor fi foarte bune.

Când nu este pe scenă, Mans Zelmerlow se implică în acţiuni cartiabile, având o fundaţie care sprijină copii din Africa, adoră să facă sport şi este proprietarul unui câine labrador, de care nu se poate despărţi.