Confidenţialitate

Cine este Luiza Căzănescu, una dintre persoanele care au atacat în instanță OUG 14 – AUDIO

Una dintre persoanele care a atacat în instanță Ordonanța 14,  cea care abrogă modificările propuse la Codul Penal, este cunoscută în spațiul public de la dezbatarea de la Ministerul Justiției pe tema ordonanței 13.

E vorba de Luiza Căzănescu – ea însăși condamnată, în primă instanță, la închisoare.

În timpul dezbaterilor, femeia a susținut cu vehemență modificările propuse la Codul  Penal și chiar a fost invitată, separat, la discuții de ministrul Justiției de la acea vreme – Florin Iordache.

Luiza Căzănescu a fost prezentă, pe 30 ianuarie, la dezbaterea de la Ministerul Justiției.  Discuțiile au vizat gratierea si modificarea codurilor penale.

Femeia i-a cerut atunci ministrului Justiției să nu lase și să schimbe legea penală pentru că ea însăși are 800 de dosare civile si 46 de dosare penale.

Punctul său de vedere a stârnit proteste din partea salii – câțiva participanți i-au strigat chiar ”rușine să vă fie”:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

După dezbatere, Luiza Căzănescu a fost invitată de ministrul Justiției de la acea vreme – Florin Iordache – în biroul său, alături de o altă femeie care a cerut, la rândul ei, o lege privind grațierea și amnistia.   Aceasta din urmă s-a recomandat a fi mama unui băiat care furat, cităm ”decât 3 mașini”.

De precizat că Luiza Căzănescu a fost trimisa in judecata pentru complicitate la abuz in serviciu și a fost condamnată, anul trecut, în primă instanță, la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare și, într-un alt dosar, la 2 ani și jumătate cu suspendare pentru înșelăciune.

Să mai spunem că ordonanța 14 a mai fost atacată în instanță de alte 2 persoane.

O sesizare a venit de la fostul deputatul PNL, Theodor Nicolescu, judecat pentru abuz în serviciu, iar o altă cauză este pe rolul unei instanțe din Timișoara.