Confidenţialitate

Cine este Alice Ene, românca de 14 ani care a ajuns în Cartea Recordurilor. A fost supranumită „Regina Europei la drift”

La doar 14 ani, Alice Ene a scris istorie în Motorsportul românesc și mondial. Este supranumită „Regina Europei la drift” și a ajuns în Cartea Recordurilor datorită performanței obținute în 2021, atunci când a cucerit titlul european la doar 14 ani și 79 de zile, potrivit Sports Net..

Campioana europeană la drift spune că, în ciuda performanței extraordinare, ea a rămas la fel:

„Încă nu realizez că sunt în Cartea Recordurilor. Și prietenii mă întreabă cum mă simt. Eu sunt aceeași Alice, un om normal”.

Vestea că va fi în Cartea Recordurilor a primit-o în urmă cu câteva zile:

„De un an facem demersuri, am trimis multe dovezi către cei de la Guiness World Records și am primit un mail, prin care îmi spuneau că cererea mea a fost acceptată, iar recordul meu este oficial în Cartea Recordurilor”.

Tatăl tinerei românce, Sorin Ene, fost campion național de drift, este cel de la care aceasta a moștenit pasiunea pentru drifturi. Spune că nu mai avea speranțe că performanța fiicei sale ar putea fi certificată în celebra Guiness World Records:

„Nu ne mai gândeam că ar putea să se întâmple. Apoi am primit vestea că acest record s-a certificat și în câteva săptămâni am primit și certificatul”.

Alături de tatăl său, Alice a mers la Federația Română de Automobilism Sportiv să îi dea vestea cea mare președintelui federației, Norris Măgeanu.

“Fiecare pas de acest gen e important și încununează eforturile celor care obțin aceste rezultate. Pentru Alice Ene această performanță extraordinară vine pe fondul multor participări în competiții și a unui timp foarte îndelungat pe care îl petrece în mașina de curse”, a spus Norris Măgeanu.

Citește și: Leo Messi, la două noi recorduri în Liga Campionilor