Cine este Adam Lambert şi cum a reuşit să colaboreze cu legendara trupă Queen – VIDEO

Adam Lambert  a ajuns în atenţia publicului internaţional odată cu începerea colaborării cu faimoasa trupă Queen.

Queen şi Adam Lambert au apărut pentru prima dată împreună pe scena show-ului American Idol din 2009.

La acea dată, Lambert era participant în concurs, iar membrii activi ai trupei Queen, Brain May şi Roger Taylor, au fost invitaţi să cânte împreună cu Adam Lambert şi Kris Allen, câştigătorul concursului, piesa “We Are the Champions”.

După acest moment, Brain May a mărturisit într-un interviu acordat Rolling Stone că are în vedere o colaborare cu Adam Lambert ca solist. May a explicat că i-a venit ideea colaborării după ce a văzut o înregistrare cu Adam Lambert interpretând “Bohemian Rhapsody”.

A urmat o perioadă în care Queen şi Adam Lambert au apărut în numeroase concerte şi show-uri televizate. În 2014 au susţinut un turneu spectaculos în Statele Unite, la finalul căruia Queen şi Adam Lambert au primit titlul „trupa anului”, la cea de-a 10-a ediţie Classic Rock Roll of Honour. Totodată, a fost votată drept „cea mai bună trupă live” a anului, în cadrul sondajului realizat de Ultimate Classic Rock.

Queen şi Adam Lambert înseamnă cea mai lungă colaborare, după proiectul cu Paul Rodgers, fostul solist al trupei Bad Company. Queen şi Paul Rodgers au cântat împreună începând din 2005, până în 2011.

În paralel, Adam Lambert se ocupă şi de cariera solo. În noiembrie 2009 a lansat albumul de debut „For Your Entertainment”, care i-a adus acestuia hitul internaţional „Whataya Want From Me” şi o nominalizare în cadrul premiilor Grammy, pentru „best male pop vocal performance”.

Al doilea material discografic, “Trespassing”, a intrat direct pe locul 1 în clasamentul Billboard.

Cel mai recent album, „The Original High”, din 2015, a înregistrat vânzari de peste 2.5 milioane de copii. Single-ul „Ghost Town” are peste 100 de difuzari, în timp ce clipul a înregistrat aproape 50 de milioane de vizualizări.

În ciuda faptului că Freddie Mercury, unul dintre cei mai talentaţi muzicieni ai scenei rock, s-a stins din viaţă în 1991, Queen a rămas una dintre cele mai respectate trupe din istoria rock, posesoare a unui catalog impresionant de hituri care au rămas şi astăzi la fel de actuale: “Bohemian Rhapsody”, “Another One Bites the Dust”, “Crazy Little Thing Called Love”, “Radio Ga Ga”, “Killer Queen”, “Fat Bottomed Girls”, “Bicycle Race”, piese care au atins numeroase generaţii de fani din toată lumea.

Mai mult decât atât, statisticile arată că cel puţin una din trei familii de englezi deţine o copie a albumului “Greatest Hits”, lansat în octombrie 1981.