Cine a fost Steve Jobs

Cofondatorul și directorul general al firmei Apple Computer, Steve Jobs, s-a născut pe 24 februarie 1955, la San Francisco, avându-i ca părinţi pe Joanne Carole Schieble şi Abdulfattah „John” Jandali, imigrant sirian, potrivit Bloomberg.

Jobs a fost adoptat de Clara şi Paul Jobs şi au locuit în suburbiile californiene Mountain View şi Los Altos.

În 1976, Jobs lansează alături de prietenul său Steve Wozniak primele computere Apple. Tot în acelaşi an, Jobs, Wozniak şi Ron Wayne fondează compania Apple.

În septembrie 1985, Jobs a demisionat din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Apple după o luptă pentru putere cu directorul general John Sculley şi ceilalţi membri ai Consiliului.

Jobs a înființat o altă companie de calculatoare, numită NeXT Computer. Deşi computerele NeXT erau avansate tehnologic, în mare parte au fost respinse de industrie pentru că erau prea scumpe.

În 1986, Jobs a cumpărat Graphics Group (mai târziu denumit Pixar) de la Lucasfilm, divizia grafică de calculatoare, pentru prețul de 10 milioane de dolari.

Pe 20 decembrie 1996, Apple a anunţat că îl va reangaja pe Jobs şi că va integra tehnologiile NeXT în următoarea variantă a sistemului de operare Mac. Anul următor, Jobs a devenit director general interimar şi liderul Apple.

În  2003, Jobs este diagnosticat cu o formă rară de cancer, care afectează pancreasul, iar un an mai târziu, acesta a anunţat pentru prima dată public că suferă de această boală.

În ianuarie 2007, Jobs a lansat într-un eveniment spectaculos, la Macworld, primul iPhone.

Pe 5 octombrie 2011, Apple anunţă moartea lui Steve Jobs. „Geniul, pasiunea şi energia sa au fost sursa a nenumărate inovaţii care ne îmbogăţesc şi îmbunătăţesc viaţa”, scrie compania.

Decesul său a avut loc la numai o zi după lansarea iPhone-ului 4S.

Steve Jobs a fost căsătorit cu Laurene Powell și a avut patru copii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS