Confidenţialitate

Cinci trupe rock legendare care continuă să zguduie scenele (P)

Sunt trupe a căror muzică nu moare niciodată și al căror succes este același sau chiar mai mare de câteva decenii bune. În cele ce urmează vă vom prezenta cinci trupe rock lansate în anii ’80 care încă se bucură de un succes la nivel mondial, cu turnee în întreaga lume la care se adună, în mod obișnuit, zeci de mii de oameni.

Metallica – Legendara trupă a fost înființată în anul 1981 și a reușit să vândă peste 100 de milioane de discuri în întreaga lume. Membrii trupei sunt James Hetfield, Lars Ulrich, KirkHammett și Robert Trujillo. Printre foștii membri îi regăsim pe Jason Newsted, Cliff Burton, Dave Mustaine, Ron McGovney și Lloyd Grant. Metallica a lansat 10 albume de studio, primul fiind “Kill’ Em All”, în 1983. De asemenea, Metallica a câștigat și nouă premii Grammy în întreaga carieră. Trupa Metallica a venit de patru ori pentru a concerta în România, ultima dată în 2019. Cu acest prilej, trupa a donat și 250 de mii de euro pentru construcția unui spital.

Guns N’ Roses – Este o trupă legendară de hard rock, care face spectacol și în zilele noastre, având constant concerte în toate colțurile lumii. Trupa a fost înființată în Los Angeles în anul 1985. Printre membrii actuali îi regăsim pe Axl Rose, Duff McKagan, Slash, Dizzy Reed, Richard Fortus, Frank Ferrer și Melissa Reese. Guns N’ Roses a lansat șase albume de studio, ultimul în 2008, intitulat “Chinese Democracy”. Una din cele mai recente apariții ale celor de la Guns N’ Roses a avut loc în pauza legendarei finale Super Bowl, desfășurată la Miami, pe 3 februarie 2020. O dovadă a popularității uriașe de care se bucură GNR și astăzi, este slotul cu același nume, lansat de NetEnt în 2016, cu un RTP de 96.98%. Este unul dintre cele mai căutate sloturi de pe internet, iar în prezent face parte si din oferta de la Vlad Cazino

Bon Jovi – Trupa înființată în 1983 îl are în prim plan pe vocalistul Jon Bon Jovi, ajutat de David Bryan, Tico Torres, Phil X și Hugh McDonald. Printre foștii membrii îi regăsim pe Alec John Such și Richie Sambora. Probabil cea mai cunoscută melodie a trupei este “It’s My Life”, pe care o auzim și astăzi la petreceri sau radio. Trupa Bon Jovi a concertat de două ori în România, ultima dată anul trecut. În total, Bon Jovi a lansat 15 albume de studio, ultimul chiar în acest an. De asemenea, Bon Jovi se pregătește și de un nou turneu, după ce cel din 2017-2019, This House is Not for Sale, a fost un real succes. Această trupă a avut și două perioade în care a avut ani sălbatici, în 1990 și 1997.

Red Hot Chili Peppers – O altă trupă legendară înființată în anul 1983. Printre actualii membri îi regăsim pe Anthony Kiedies, Flea, Chad Smith și John Frusciante. În schimb, această trupă și-a schimbat adesea componența în ultimii ani. În total, Red Hot Chili Peppers a lansat 11 albume de studio, ultimul în 2016, “The Getaway”. Printre cele mai cunoscute melodii ale trupei se află “Under the bridge”, “Soul to Squeeze”, “Californication”, “Scar Tissue”, “Other side”, “Can’t  Stop” “Higher Ground”, “Snow”, “Give it Away” și “Tell me Baby”. De asemenea, Red Hot Chili Peppers a avut numeroase turnee, ultimul în 2016 și 2017. În acest moment, se fac planurile pentru un nou turneu european, dar și pentru lansarea unui nou album. În România, trupa a ajuns în 2012, când a concertat la București. Totuși, sunt șanse ca în viitorul apropiat Red Hot Chili Peppers să revină în România.

Radiohead – Legendara trupă britanică a fost înființată în anul 1985, în Oxfordshire. Printre membrii săi îi regăsim pe Thom Yorke, Jonny Greenwood, Colin Greenwood, Ed O’Brien și Philip Selway. Primul album al trupei, “Pablo Honey”, a fost un succes mondial, la fel ca și cel de-al treilea, “Ok Computer”, lansat în 1997. Cinci dintre albumele trupei au fost nominalizate pentru Mercury Prize, astfel că Radiohead este trupa care a primit cele mai multe nominalizări în întreaga istorie. De asemenea, din 2019, Radiohead a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame. Radiohead nu a apucat, încă, să concerteze în România, deși în ultimii ani au fost numeroase zvonuri pe acest subiect. În 2005, despre trupa Radiohead a fost lansată, inclusiv, o carte – “The Music and Art of Radiohead”.