Confidenţialitate

Cinci români au murit în urma unei explozii la o uzină din Cehia

Cinci cetățeni români și-au pierdut ieri viața în urma unei explozii care a avut loc la o uzină chimică din Cehia, la 30 de kilometri de Praga. Toți aveau contracte legale și lucrau pentru o firmă cehă care se ocupa de curățenie în uzină.

Ministerul de Externe de la București asigură că printre răniți nu se află niciun român. Între timp, Ambasada României la Praga a început procedurile de repatriere a celor decedați.

”Încercăm în acest moment să aflăm dacă există o asigurare de viață încheiată de cei cinci cetățeni cu firma angajatoare, care era o firmă subcontractată pentru a efectua diferite lucrări de mentenanță. În condițiile în care există o astfel de asigurare, atunci toate costurile de repatriere vor fi acoperite de această asigurare. Dacă nu, atunci vom relua discuțiile punctual cu fiecare familie în parte”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Paul Ciocoiu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Împrejurările în care a avut loc explozia sunt încă neclare. Din primele informații,  totul ar fi plecat de la o scânteie provocată de manevrarea incorectă a unor aparate. Ulterior a explodat un rezervor cu o substanță care nu a fost specificată.

”Există o ipoteză, deocamdată neconfirmată de poliția cehă, care vorbește despre o serie de nereguli înregistrate în ceea ce privește condițiile de siguranță a muncii. Ancheta este în desfășurare. În momentul în care primim toate concluziile, atunci le vom face și noi publice”, a mai spus Ciocoiu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, au transmis condoleanțe rudelor celor care și-au pierdut viața.