SUA: Cinci morţi într-un atac armat comis în Orlando

Autorităţile americane au anunţat marţi după-amiază că cinci persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui atac armat, la firma de copertine Fiamma din Orlando.

Şeriful Jerry Demings a precizat că este vorba de un incident tragic, iar presupusul atacator este un fost angajat al firmei, care s-a sinucis la scurt timp după atac, transmite Orlando Sentinel.

Potrivit primelor informaţii, presupusul atacator era nemulţumit, după ce a fost concediat în aprilie de la firma specializată în copertine din Orlando.

Iniţial, autorităţile locale au ţinut să anunţe că nu este vorba de un atac armat în desfăşurare şi situaţia este una stabilă.

Shelley Adams a declarat că sora ei lucrează la respectiva firmă şi era la toaletă atunci când a auzit primele focuri de armă.

”A ieşit şi a văzut un brăbat întins pe podea”, a precizat Adams.

De asemenea, femeia a explicat că sora ei a scăpat nevătămată şi a fost transportată la o staţie de pompieri din apropierea firmei Fiamma.

În urma atacului armat, autorităţile locale au închis strada Forsyth.

Acest atac înarmat are loc cu doar o săptămână înainte de aniversarea a un an de la cel mai sângeros atac armat din istoria recentă a Statelor Unite, care a avut loc într-un club de noapte al comunităţii gay din Orlando,

Un număr de 49 de persoane şi-au pierdut viaţa anul trecut, după ce un atacator radicalizat pe internet a deschis focul în clubul Pulse.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS