Cinci foști președinți ai SUA participă la un concert caritabil

Cei cinci foşti preşedinţi americani – Barack Obama, George W Bush, Bill Clinton, George HW Bush şi Jimmy Carter – s-au adunat sâmbătă în Texas pentru un eveniment caritabil, scrie BBC.

Cei trei democraţi şi doi republicani s-au întâlnit la evenimentul The One America Appel, prin care se strâng fonduri pentru a-i ajuta pe cei afectaţi de uraganele Harvey, Irma şi Maria.

Politicienii au lansat apelul ca urmare a uraganului Harvey, care a cauzat daune de miliarde de dolari după ce a lovit Texasul în luna august. Comunităţi din Florida, Puerto Rico şi Virgin Islands au fost afectate de furtunile care au urmat.

„Ca foşti preşedinţi, am vrut să-i ajutăm pe compatrioţii noştri americani să înceapă să-şi revină”, le-a transmis Barack Obama spectatorilor înaintea concertului.

„Oamenii suferă aici, dar aşa cum a spus un texan avem mai multă dragoste aici în Texas decât apă”, a adăugat George W. Bush.

Toţi cei cinci preşedinţi au urcat pe scenă pentru imn, înainte de a-i vedea pe Lee Greenwood, care a deschis concertul cu piesa „Proud to be an American”, şi pe Lady Gaga.

Donald Trump nu a fost prezent, dar a transmis un mesaj prin care îşi exprima „adânca recunoştinţă”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS