Cinci ani de închisoare pentru șoferul care lovit intenționat o mașină la Fântâna Miorița

Bărbatul care a provocat în 2015 un accident lângă Fântâna Miorița în Capitală, a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru tentativă de omor calificat.

Acesta fusese achitat inițial de Tribunalul București, însă procurorii au contestat decizia.

Bărbatul și-a pierdut totodată dreptul de a conduce orice autovehicul, timp de 5 ani după executarea pedepsei.

În plus, mașina cu care el a provocat accidentul a fost confiscată, iar o casă și un teren pe care le deține i-au fost puse sub sechestru, pentru a achita 14.000 de euro ca daune morale către părțile vătămate.

Decizia Curții de Apel București este definitivă.

Amintim, la 15 iulie 2015, Iulian Șerban Sanducu se afla la volanul unui autoturism de teren marca Volkswagen Touareg, când a șicanat în trafic un alt șofer, iar sub podul de după Fântâna Miorița a virat brusc la dreapta și a proiectat cealaltă mașină în afara drumului.

Scena a fost filmată cu o cameră de bord dintr-un alt autovehicul și în imagine se observă cum un pieton care circula pe trotuar s-a ferit în ultimul moment pentru a nu fi lovit de mașina aruncată în afara șoselei.

Autorul agresiunii era contolor de trafic aerian și a declarat în fața instanței că a avut o ieșire nervoasă, după ce mașina pe care a lovit-o frânase prea brusc în fața lui.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS