CicloBiblio, tur al bibliotecilor şi bisericilor fortificate, între 28 august şi 1 septembrie

În perioada 28 august – 1 septembrie, sub deviza Ne u(r)nim bicicletele!, este organizat un tur al bibliotecilor şi bisericilor fortificate pe traseul Brașov – Sibiu.

CicloBiblio, aflat la ediţia inaugurală, aduce în atenția publicului importanța bibliotecilor și a lecturii în dezvoltarea sănătoasă a fiecăruia dintre noi și a comunităților.

Timp de cinci zile, participanţii vor avea ocazia să îşi împărtășească experiențele personale și profesionale legate de lectură și biblioteci.

În grup compact, se va trece prin Brașov, Sfântu Gheorghe, Sighișoara şi Sibiu.

Ce trebuie să știi înainte de a pedala la CicloBiblio:

  • Pe perioada turului, ai nevoie de o bicicletă adecvată și în stare tehnică bună
  • Să ai suficientă experiență (și motivație) pentru a te deplasa în siguranță pe bicicletă alături de grup. Traseul este pe drumuri publice și prin urmare participanții trebuie să respecte reglementările rutiere
  • Să ai echipament corespunzător, deoarece deplasarea pe traseu se va face chiar și în condiții de vreme rea și vizibilitate redusă
  • Deoarece traseul propus este de aproximativ 350 kilometri, este necesar să ai un minim de pregătire fizică
  • Deși legea nu obligă, se recomandă purtarea căştii de protecție

Taxa de înscriere, în valoare de 500 lei, acoperă pachetul de start și cheltuielile de cazare (în condiții de cămin școlar) și masă (mic dejun și prânz).

Startul va fi dat la ora 10.00, din fața Bibliotecii Județene Brașov.

Evenimentul este inițiat și organizat de un grup de bibliotecari din România, cu sprijinul asociațiilor profesionale, anume ANBPR (Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România) și ABR (Asociația Bibliotecarilor din România).

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare