“Chuck”, albumul pe care Chuck Berry nu a mai apucat să-l lanseze

În 2017, Chuck Berry se pregătea să lanseze ceea ce avea să considere ultimul său album, cu piese noi pentru care a făcut înregistrări inclusiv alături de copiii săi.

Chuck Berry urma să lanseze noul album “Chuck”, produs în întregime de el. Printre membrii trupei cu care artistul a înregistrat acest nou material se numără şi copiii acestuia, Charles Berry Jr., chitarist, şi Ingrid Berry, care a cântat la muzicuţă.

Chuck Berry declara că noul sau material discografic va fi dedicat soţiei sale, în vârstă de 68 de ani, Themetta “Toddy” Berry. Artistul a anunțat intenția lansării noului album pe 18 octombrie 2016, chiar de ziua lui.

”Dragă, îmbătrânesc. Nu mai e mult. Am muncit mult la albumul ăsta şi acum cred că e momentul potrivit să-l scot pe piaţă”. Ar fi fost albumul de studio cu numărul 20 al artistului.

Precedentul album de studio, ”Rock It” a fost lansat în 1979 și a cuprins zece piese.

Cu piesele “Maybellene”, “Roll over Beethoven” sau “Johnny B.Goode”, lansate la sfârşitul anilor ’50, Chuck Berry a fost considerat unul dintre fondatorii rock-ului modern, fiind şi o influenţă majoră pentru trupele Beatles și Rolling Stones.

Chuck Berry a primit în 1984 un premiu Grammy pentru întreaga carieră şi este unul dintre primii artişti care au primit un loc în Rock and Roll Hall of Fame, în 1986.