Confidenţialitate

Chris Hemsworth și Elton John donează câte 1.000.000 de dolari pompierilor autralieni pentru a-i ajuta să lupte cu incendiile de vegetație

Cele mai noi nume adăugate pe lista vedetelor care au anunțat public donații generoase în beneficiul pompierilor care caută să stingă incendiile de vegetație fără precdent din Australia sunt actorul Chris Hemsworth și cântărețul Elton John.

Kylie Minogue a anunțat că donează 500 de mii de dolari, la fel ca Pink și cuplul Nicole Kidman-Keith Urban.

Apeluri la donații pentru Australia

Rețelele sociale sunt pline de apeluri la donații în beneficiul pompierilor și al organizațiilor care vin în sprijinul celor afectați de incendii. Multe vedete fac un apel public la solidaritate. Unele aleg să anunțe public sumele donate, în timp ce altele doar anunță că și-au adus contribuția pentru organizațiile caritabile sau pompierii australieni, fără a preciza sumele.

România anunță că vrea să sprijine Australia. Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că are forțe pregatite pentru a fi trimise în această țară, lovită de puternicele incendii care au mistuit deja mii de hectare în statul Victoria.

Președintele Klaus Iohannis a cerut ca România să ofere Australiei „ajutor în cel mai scurt timp”.

Centrul de Coordonare a Raspunsului in Situatii de Urgență al Uniunii Europene a lansat un apel catre statele membre pentru a comunica in cel mai scurt timp posibil resursele pe care le pot pune la dispozitie pentru a fi dislocate in vederea interventiei in Australia.

Trei incendii de vegetaţie s-au unit şi au format unul uriaş pe o suprafaţă de dimensiunea cartierului Manhattan din New York în statul australian Victoria.

Incendiile au ajuns să se unească în regiunea Omeo din statul Victoria, afectând o suprafaţă de aproximativ 6.000 de hectare, potrivit Departamentului pentru mediu din Gippsland.

Numărul deceselor la nivel naţional din sezonul actual de incendii, care a început în septembrie, a ajuns la 23. De asemenea, peste 1.500 de case au fost distruse în Australia, cel puțin în statisticile oficiale.