Confidenţialitate

Chișinău: Procuratura Generală așteaptă răspunsul instanței israeliene la solicitarea de extrădare a lui Ilan Şor | AUDIO

Procuratura Generală de la Chişinău așteaptă răspunsul instanței israeliene la solicitarea de extrădare a lui Ilan Şor, deputat cu dublă cetăţenie – moldovenească şi israeliană, dat în urmărire internațională. Duminica, deputatul fugar a fost filmat plimbându-se într-un mall din Netania, Israel. Imaginile au aparut pe o reţea de socializare si preluate de presa din Republica Moldova.

Ilan Şor, preşedintele formaţiunii “ŞOR”, a fost condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani şi dat în urmărire internaţională de autorităţile de la Chişinău dupa fuga sa din iunie 2019.

În 2014, deputatul ar fi obţinut, prin înşelăciune, peste cinci miliarde de lei de la Banca de Economii din Moldova, pe care i-ar fi spălat prin intermediul a zeci de companii offshore.

Numai că instanţa a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va deveni definitivă. Dosarul se află acum pe rolul Curții de Apel Chişinău, iar luna trecuta, deputatului fugar i-a fost ridicată imunitatea parlamentară.

Potrivit procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, în momentul în care vor exista deciziile de condamnare finale, sentinţa va fi trimisa autoritatilor statului Israel.

Tel Aviv-ul a ratificat Convenţia cu privire la extrădarea persoanelor, asumându-şi un angajament privind posibila extrădare a propriilor cetăţeni.

Au existat cel puţin două sau trei cazuri când acest stat a extrădat persoanele condamnate, precizează procuratura de la Chișinău.

Sursa foto: Pixabay

Citește și: Băile Tușnad: Au apărut din nou probleme cu furnizarea apei potabile. S-a spart conducta principală | AUDIO

Autor: Adriana Sârbu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.