Confidenţialitate

Chipul lui Brâncuși – realizat de un vestit artist portughez pe un perete al UNArte București

Unul dintre cei mai cunoscuţi artişti vizuali din lume, Vhils, a realizat un portret uriaș al lui Constantin Brâncuși, pe zidul UNArte, din București.

În această toamnă, artistul a transformat câte un perete la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, Fabrica de Pensule din Cluj şi Filarmonica Banatul din Timişoara.

E vorba de trei lucrări murale. La Timişoara, în spatele ecranului de la cinematograful de vară “Capitol” a apărut un ”ochi”, iar la Cluj, artistul vizual a reprezentat portretul unei femei simple, de la ţară.
Vhils ”vandalizează” clădirile într-un mod artistic. Tehnica lui este una aparte: decapare parţială, crestare, cioplire.

Vhils este absolvent al Central St. Martins College of Art and Design din Londra, reprezentat de aceeaşi galerie londoneză care se ocupă de Banksy, cu un portofoliu impresionant, în care se regăsesc expoziţii individuale şi de grup, intervenţii site-specific, evenimente şi proiecte comunitare în 28 de ţări ale lumii până în prezent, precum şi colaborări cu artişti de talie mondială, ca U2, pentru care acesta a regizat un videoclip în 2014.

Portughezul este unul dintre cei mai bine cotaţi artişti vizuali ai momentului la nivel internaţional.

Foto: Facebook