Confidenţialitate

Chinezii celebrează Anul Maimuței de Foc

Chinezii din întreaga lume sărbătoresc intrarea în Anul Maimuței de Foc.

Startul este dat de “Sărbătoarea Primăverii”, o zi de mulțumire și recunoștință pentru lucrurile bune primite în anul care s-a încheiat.

În China, conlocuiesc peste 55 de comunități etnice.

Fiecare dintre acestea are tradiții diferite în legătură cu Anul Nou, dar pentru toate “Masa Reîntregirii” reprezintă un moment important pentru fiecare familie. Indiferent unde se află, toți membrii familiei încearcă să se întoarcă la casa părintească pentru a fi împreună la ultima masă a anului.

În anul  Maimuței de Foc, sunt inevitabile conflicte și divergențe, câtă vreme elementele ce au legătură cu zodia— metalul și lemnul — nu pot conviețui în armonie.

Din fericire însă, Maimuței de Foc îi este caracteristică și apa, și deci, în final, vor triumfa înțelepciunea, pacea și calmul. Va fi un an al schimbărilor si al descoperirilor.

Japonezii marchează Anul Maimuței vizitând babuini. Aproximativ 20.000 de persoane vizitează cel mai mare parc japonez de maimuțe.  Maimuței de Foc. Casă a 80 de specii și a 650 exemplare, Parcul Japonez al Maimuțelor se află la 270 de kilometri est de Tokyo.

Legenda spune ca Buddha le-a chemat la el, înainte să părăsească această lume, pe toate animalele. Doar 12 au venit să își ia rămas bun, anume șobolanul, boul, tigrul, iepurele, dragonul, șarpele, calul, capra, maimuța, cocoșul, câinele și porcul.

Buddha le-a răsplătit, dând numele lor câte unui an chinezesc, în ordinea sosirii lor.

În tradiția chineză, animalul care guvernează anul în care se naște un om are o influență puternică asupra personalității omului respectiv.

Conform calendarului chinezesc, acesta incepe maine, pe 8 februarie și se va încheia pe 27 ianuarie, anul viitor.