Confidenţialitate

China se confruntă cu cel mai scăzut nivel al ratei natalității din ultimii 60 de ani

Dacă în 2021, în China, s-au născut 10,62 de milioane de copii – reprezentând o rată de natalitate de 7,52 la mia de locuitori – în aceeași perioadă au murit 10,14 milioane de persoane – adică o rată de mortalitate de 7,18 la mia de locuitori.

Rata de creștere a populației din China, anul trecut, a fost de doar 0,34 la mie per cap de locuitor, relatează The Guardian.

Autoritățile din China au afirmat că este cea mai scăzută rată de creștere a natalității din 1960 până în prezent, adică din ultimii 62 de ani.

China este aproape de o criză a populației, cu cifre care ilustrează foarte clar scăderea natalității și îmbătrânirea populației: numărul persoanelor de peste 60 de ani a crescut la 18,9% de la 18,7% în 2020.

Ce soluție au găsit autoritățile pentru creșterea natalității

Din 2021, China a permis cuplurilor să-și mărească familia, autorizând numărul de maxim trei copii per cuplu. Totuși, decizia autorităților din China nu a impactat numărul nașterilor pentru că cei care își întemeiază o familie și se gândesc la copii iau în calcul și creșterea costurilor: trai, locuință și educația copiilor. Prin urmarem, cuplurile nu se gândesc să-și mărească familia cu mai mulți copii, chiar dacă autoritățile au permis acest lucru.

Sursa foto: Unsplash / Leo Rivas

Citește și: Liderii coaliției, întreceri în reduceri de taxe pentru gaze și energie electrică, înainte de ședința comună | AUDIO

Autor: Carmen Zanfir