Confidenţialitate

China: Numărul de infectări cu SARS-CoV-2 crește alarmant. Un oraș cu 17 milioane de locuitori a fost carantinat

China se confruntă cu un nou val de infectări cu SARS-CoV-2. Un oraș cu 17 milioane de locuitori a fost carantinat. China raportează în 2022 un număr mai mare de infectări comparativ cu întreg anul 2021.

1.337 de cazuri noi au fost înregistrate în debutul acestei săptămâni, ceea ce face ca, de la 1 ianuarie, China să raporteze peste 9.000 de infectări noi cu SARS-CoV-2, comparative cu 8.300 pe tot parcursul anului trecut.

Transportul în comun în Schenzhen a fost oprit, iar 17 milioane de oameni au fost plasați în lockdown.

Li s-a recomandat să lucreze de acasă iar școlile, restaurantele și centrele comerciale au fost închise. Pe parcursul săptămânii toți locuitorii vor fi testați.

Mai multe companii au anunțat că și-au suspendat activitatea și așteaptă notificări suplimentare din partea autorităților.

Şi alte oraşe chineze din nord-est au fost plasate în carantină.

Potrivit autorităților locale, 19 provincii chineze luptă împotriva unor focare epidemiologice provocate de variantele virale Delta şi Omicron.

China controlează răspândirea virusului SARS-CoV-2 prin închiderea orașelor, a granițelor și a testărilor în masă.

Citește și: Prima zi de recensământ în România, cu probleme la platforma online. Directorul INSP explică situația și cum putem completa chestionarul | AUDIO