China – Metoda straveche pentru tuns

Un frizer își tunde clienții cu ajutorul unor clești încinși în foc.

Un frizer din China practică o metodă străveche pentru a-și tunde clienții: în loc de foarfecă, folosește clești încinși în foc, ce ard părul – scrie Daily Mail.

Și nu duce lipsă de clienți.

Cleștii metalici sunt încinși în foc de lemne și introduși pentru scurt timp în apă. Apoi se trece la tunderea părului…sau arderea lui, cum doriți să îi spuneți. Metoda aceasta a fost în mare vogă până în anii 80. Și se pare că încă are succes în provincia Sichuan din China – scrie Daily Mail.

Aici, un frizer de 73 de ani tunde zilnic femei și bărbați cu cleștele încins. Majoritatea clienților sunt persoane în vârstă. Ei spun că aleg să se tundă prin metoda tradițională nu doar pentru că le amintește de vremurile de demult, dar și pentru că părul tuns cu acești clești își păstrează forma și 3 luni. Pentru aceasta, ei trebuie să îndure mirosul de fum și păr ars atunci când merg la coafor.

Inspirați de această metodă, unele saloane, inclusiv din România folosesc foarfece calde, conectate la priză. Ele sunt utilizate însă doar pentru tunderea vârfurilor.